Fitymaszűkület

pregnant woman having backache A felnőttkori fitymaszűkület többnyire akkor alakul ki, ha sorozatosan ismétlődő gyulladásos folyamatok, fertőzések során a fityma megvastagodik, esetleg hegesedik. A gyulladásos folyamatok gyógyulása után fellépő fitymaszűkületet mindenképpen gyógyítani kell, mert nem normális állapot, akadályozhatja a nemi életet és a hímvessző megfelelő tisztán tartását is. Nem csak a férfi számára kellemetlen a fitymaszűkület, a partnernek sem jó, ha a behatolás nem tud akadálytalanul megtörténni. A folyamat ráadásul öngerjesztő is, hiszen a gyulladások miatt fellépő felnőttkori fitymaszűkület akadályozza a váladék és a kórokozók megfelelő tisztálkodással való eltávolítását, a pangó lerakódások további fertőzések táptalajává válnak. Felnőttkori fitymaszűkület esetén feltétlenül szükséges kideríteni az ismétlődő vagy hosszan tartó gyulladások okát, és célzott kezeléssel megszüntetni. Ha Önnek felnőttkori fitymaszűkülete van, ha a bőrt nem, vagy csak fájdalmak árán tudja visszahúzni, akkor azt nem szégyellni való, majd önmagától elmúló állapot, hanem minél előbb kezelni kell!

A felnőttkori fitymaszűkület okai

Leggyakoribb ok a gombás és egyéb fertőzések során kialakuló krónikus és ismétlődő gyulladás, a nemi betegségek és nemi szervi szemölcsök és az azok kezelésére alkalmazott eljárások, illetve néhány ritka, a hímvesszőn kialakuló bőrbetegség (lichen sclerosus, balanitis xerotica obliterans, zoon balanitis). Allergiás folyamatok és egyéb irritációk is okozhatnak olyan gyulladásokat a fitymán, ami felnőttkori fitymaszűkülethez vezet.

A felnőttkori fitymaszűkület kezelése

Általában kenőcsökkel, tablettákkal jó eredmények érhetők el a fertőzések megszüntetésében, de ha egy bizonyos mértéken túl beszűkül, akkor egy kis műtéti eljárással eltávolítható a beszűkült fityma. Jelentkezzen be kivizsgálásra, hogy ne csak a fitymaszűkülete, hanem az azzal esetleg összefüggő krónikus fertőzéséket is célzottan kezelni tudjuk. Tegye mindezt az Ön és partnere egészséges és örömteli szexuális élete érdekében! Ne halogassa, hiszen minden nappal jobban rögzülhetnek a kellemetlen, rossz szokások is, melyek a felnőttkori fitymaszűkülettel néha együtt járnak. Urológus szakorvosunk elvégzi a beszűkült fityma eltávolítását is, ha arra van szükség. A műtéti beavatkozást igénye szerint helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végezzük. Kérjük olvassa el mintavételi tájékoztatónkat a vizsgálat előtt!

Keresés

Termékek

Szappan- és illatanyag-mentes Kíméletesen tisztít, nem irritálja a bőrt Semlegesíti a kemény víz szárító hatását Termék ára: 3.200 Ft
Gyengéden tisztít, nem szárítja ki a bőrt Semlegesíti a kemény víz szárító hatását Termék ára: 3.200 Ft
Regeneráló, antibakteriális és egyedülálló védőkötés-szerű hatásának köszönhetően elzárja a sérült bőrfelületet és felgyorsítja annak gyógyulását Szilikon-tartalmú, átlátszó állagú Nem tartalmaz...

Csatlakozzon Ön is Facebook közösségünkhöz!

Elérhetőségek

Körúti Orvosi Centrum Kft.
1137 Budapest, Szent István körút 24.
II. emelet 7. (12-es kapucsengő)

+36 1 785 9895 / +36 30 870 7427
info@koc.hu